Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

10 tény a fényvédelemről

10 tény a fényvédelemről

 

Beköszöntött a napsütéses idő, ezért összegyűjtöttünk 10 tényt a fényvédelemről.

 

A fényvédelem egy olyan téma, amiről nem lehet eleget beszélni, hiszen mindenkit érint és sokan sajnos még sincsenek tisztában a fontosságával. A következő 10 pontból mindent megtudhatsz a fényvédelemmel kapcsolatban.

 

1. Bár most a nyár kezdetével különös figyelmet kell fordítani a fényvédelemre, arról nem szabad megfeledkezni, hogy a UV sugárzás az év 365 napjában jelen van és károsítja a bőrünket, ha nem teszünk ellene. Tehát télen éppen annyira fontos valamilyen naptejet, vagy fényvédőt tartalmazó arckrémet használni, mint a napsütéses évszakokban.

 

2. A fényvédők használatát képtelenség túl korán kezdeni. Sőt! Minél előbb kezdjük a rendszeres használatát annál jobb, hiszen a bőrünk nem felejt. 20 éves korunkig történik meg a napsugarak által okozott bőrkárosodás, mely egész életünk során elkísér majd pigmentfoltok és egyéb korai öregedésre utaló jelek kialakulásával. Ezért egészen pici baba kortól kezdve szükséges a naptejek használata, hiszen a gyermekeknek még vékonyabb a bőre, így őket különösen óvni kell a nap káros hatásaitól és az idő múlásával sem szabad elhanyagolni, vagy kifelejteni a rutinunkból a fényvédőt.

 

3. Mondj búcsút a tavalyi fényvédődnek és szerezz be egy újat, mivel a fényvédő termékek szavatossági ideje nem több 12 hónapnál! De persze reméljük, hogy egy év alatt el is fogy, hiszen az azt jelenti, hogy rendszeresen használod.

 

4. Ha napozni készülünk, akkor legalább 20 perccel előtte kenjük be magunkat naptejjel, hogy a bőrünk teljesen beszívja és kialakuljon a megfelelő védőhatás. Egyik naptej sem vízálló, maximum víz taszító/lepergető hatású, ezért ne felejtsük el rendszeres újra kenni a bőrünket.

 

 

5. Az arcunk, nyakunk és dekoltázsunk esetében szintén érvényes az a szabály, hogy minimum 15-20 perccel az előtt kenjünk fel, hogy napra mennénk. A fényvédőt a rutin utolsó elemeként illesszük be, de a legjobb, ha olyan BB krémet választunk, mely fényvédő hatású.

 

6. Sok fényvédő eltömítheti a pórusokat, ezért fontos, hogy duplán tisztítsd meg az arcod a nap végén, ezáltal elkerülheted a pattanások, miteszerek kialakulását. Akiknek aknéra hajlamos bőrrel rendelkeznek, azoknak érdemes kerülni az ásványi olajakat tartalmazó fényvédő készítményeket.

 

7. Ha szeretnénk megőrizni a bőrünk fiatalságát, akkor elengedhetetlen a fényvédő termékek használata. Ahogy azt korábban is említettük, az életünk során kialakuló pigmentfoltok nagy valószínűséggel a fiatalkori fényvédelem hiányának a következményei. Viszont soha nem késő elkezdeni a naptejek, fényvédők használatát! Jobb későn, mint soha! Rendszeres használattal lelassíthatjuk a korai öregedés jeleinek a kialakulását és megőrizhetjük bőrünk fiatalságát.

 

 

8. Az SPF szám, amit a fényvédő termékeken feltüntetnek az az UVB sugárzás elleni védőhatásra utal. A szám azt jelzi, hogy az adott termék használatával hányszor több időt tölthetünk a napfényben, mielőtt megégne a bőrünk, azzal szemben, mintha nem viselnénk semmilyen naptejet. Tehát minél nagyobb ez az érték, annál erősebb a fényvédelem.

 

9. A védelmet nem lehet megsokszorosítani, azaz hiába használsz többféle SPF-et tartalmazó terméket, akár BB krémet, hidratálót és naptejet is együtt, az SPF értékük nem fog összeadódni és nem leszel hiper-szuper védett az UV-sugárzástól. Mindig a legerősebb faktorú a valós érték, ha több terméket használsz egyszerre.

 

10. Fényvédő krémekkel és naptejjel nem érdemes spórolni. Na de mennyi is az annyi? A megfelelő mennyiség fényvédőből az arc, nyak és dekoltázs területére nagyjából egy teáskanálnyi/két ujjnyi. Ettől kevesebbet nem érdemes használni, mivel az a lényeg, hogy mindenhova jusson belőle bőven, a teljes védelem érdekében.

 

Fedezd fel napozó termékeinket itt:

 

 MEGNÉZEM! 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: fényvédelem nyár