Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

5 tipp, hogy remek szilveszteri frizurád legyen

5 tipp, hogy remek szilveszteri frizurád legyen

Néhány egyszerű eszközzel és trükkel a hajunkat is ünnepivé varázsolhatjuk szilveszterre.

Milyen a jó frizura?

Hogy csinosak legyünk és jól érezzük magunkat, a hajviseletünk legyen összhangban az öltözetünkkel, korunkkal, egyéniségünkkel.

A frizura ne csak szép, de tartós is legyen, hogy ne kelljen egész este igazgatni vagy átfésülni.

Bevált gyakorlat a próbafrizura készítése, de sokan a hajmosást is előző napra időzítik, hogy könnyebben kezelhető legyen a hajuk.

Egyszerű, elegáns kontyok trükkös rögzítéssel

Minél díszesebb egy ruha, annál szolidabb hajviselet illik hozzá. Hosszú hajból pár mozdulattal elegáns kontyot tudunk varázsolni. A tarkóra vagy fejtetőre csavart kontyhoz használhatunk kontykészítőt, kontyfánkot is. Ezek olyan, általában párnázott vagy lapos pántok, amelyekkel gyorsan feltekerhetjük a hajunkat. Rögzítsük láthatatlanul, ehhez remek dolog például az Invisibobble kontykészítő spirál. Hasznosak az olyan különleges hullámcsatok is, amelyek kíméletesek a hajhoz és a fejbőrhöz. Alakjuk és formájuk különbözik a hagyományos hullámcsattól.

Ne feledkezzünk meg a lakkokról és egy kis hajfényről sem!

Jöhetnek a hajdíszek!

Akár rövid, akár hosszú a hajunk, egy kis hajdísszel, alkalmi csattal feldobhatjuk. Ilyenkor ne féljünk a csillogástól sem. Egy jól megválasztott csat vagy dísz kerülhet a kontyba, a feltűzött és aszimmetrikus frizurákba, rövid hajra, de fonatokat, loknikat is összetűzhetünk vele.

Szemben az esküvői frizurával az alkalmi hajdísznél nem árt, ha egyszerűbb. Akár színes hajgumikat, csatokat, díszeket is használhatunk.

Fonatok és loknik

Egyszerű ruhához bátran tervezhetünk fonatokat és loknikat. Hajdísz nélkül is dekoratív lesz a megjelenésünk. A legjobb, ha a kettőt variáljuk.

Először döntsük el, hol lesznek fonatok! Tűzzük félre és készítsük elő a loknikat. Ezt egyszerűen megtehetjük hajcsavarókkal is. Csavarás előtt rögzítő habbal vagy fixáló spray-vel kezeljük a tincseket, egyenként. Száradás után a csavarókat lefelé húzva, kissé csavarva vegyük ki, a loknikat kézzel lazítsuk föl. Hajfény lakkal rögzítsük. Helyezzük el a fonatot, hullámcsattal rögzítsük láthatatlanul.

Félhosszú hajból egy-egy fonat feldobja a frizurát. Ugyanúgy lokniból is elég egy-egy, a haj többi része maradhat enyhén hullámos. A Tangle Teezer körkefe például jól megemeli a haj tövét, laza lesz a frizuránk. Kevésbé hosszú hajnál egy-egy lokni sokkal hatásosabb lesz, mintha az egész frizura göndörítésével bajlódunk.

Különlegességek félhosszú és rövid hajból

A félhosszú hajból készült frizurát is könnyű feldobni, például a választékok variálásával.

Válasszuk el kézzel a hajunkat az ellentétes oldalon, mint ahogyan szoktuk. A dúsabb részt lakkozzuk, tupírozzuk speciális tupírfésűvel, a másik oldalon simítsuk le lakkal, tegyük a fülünk mögé. Itt rögzítsük láthatatlanul hullámcsatokkal.

A fejtetőn készíthetünk több, egymást keresztező választékot is. Lakozzuk alá egyenként.

Ha egészen rövidre van vágva a hajunk, színezzük az egészet, vagy akár egy-egy tincset kimosható festékkel vagy spray-vel.

Az aszimmetrikusan fésült hajak mindig alkalmi jelleget kölcsönöznek a megjelenésünknek.

Bármilyen frizurát készítünk, van néhány nélkülözhetetlen egyszerű eszköz, ami nélkül nem boldogulunk. Ilyenek a jó bontókefe, a tupírfésű, a stílfésű, ezekhez jönnek még a hullámcsatok és a hajgumik.

Hosszú hajnál nélkülözhetetlenek a kontykészítők, a hajcsavarók. Jól jön a kör alakú hajszárító, a hajvasaló is. A frizurát megfelelő minőségű, a hajhoz kíméletes lakkal rögzítsük. Egy kis hajfény már csak hab a tortán.

Tartalomhoz tartozó címkék: haj