Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Illatos Csomag - júniusban minden rendelés illatosan és meglepetés kedvezménnyel érkezik!

A fényvédelem kevés levegőzés esetén is szükséges

A fényvédelem kevés levegőzés esetén is szükséges

Az első tavaszi napsütést érdemes kihasználni, még akkor is, ha nem mehetünk emberek közé, csak a saját kertünkben kertészkedünk, akár a teraszon, erkélyen, vagy a nyitott ablaknál levegőzünk, napozunk.

 

A D-vitamin jótékony hatása az egész szervezet működése miatt fontos. Tavasszal érdemes intenzíven, természetes módon, napozással pótolni, mert a téli tartalékaink kimerültek. A D-vitamin fontos a betegségek megelőzésében, különösen a vírusokkal szembeni küzdelemben.

Ám hiába nem érezzük perzselőnek kora tavasszal a napsütést, ugyanúgy védekezni kell a káros sugárzások ellen, mint nyáron. Ilyenkor elsősorban arcunkat, kézfejünket kell fényvédő készítményekkel óvni.

Hogyan védjük az arcunkat?

Észrevétlenül leéghetünk a tavaszi hónapokban, hanem vigyázunk. Az arcbőr a legérzékenyebb, és „nem felejt”. Lehet, hogy évtizedek múlva fog jelentkezni annak hatása, ha leégünk: ráncosodás, túlérzékeny foltok formájában. A rövid távú hatás is veszélyes. A tavaszi szélben, a kellemes időben nem is érezzük, hogy mennyire erős a nap sugárzása. Estére lángoló piros arc lesz az eredmény, ami akár orvosi kezelést is igényelhet.

Fényvédelem nélkül ne napozzunk sem rövid, sem hosszú ideig!

Arcunkra olyan készítményeket keressünk, amelyek könnyen felszívódnak, nem hagynak zsíros érzést maguk után, és használatuk mellett a napfürdővel kellemes, egészséges barna színt érhetünk el. Keressünk minél magasabb faktorszámú krémet, amíg a bőrünk meg nem szokja a sugárzást.

A Lancaster Sun Sensitive Fényvédő arckrém SPF50 kiváló védelmet nyújt még a túlérzékeny bőrnek is. A Lancaster Sun Sport láthatatlan fényvédő gél arcra SPF30 pedig pihekönnyű textúrájú, nem ragad, könnyen eloszlatható a nedves bőrön is.

A sminkelésről sem kell lemondani, ha fényvédőt használunk. A Lancaster Sun Sensitive Fényvédő BB krém SPF50 egyesíti magában az arckrém, az alapozó és a fényvédő tulajdonságait. Felvitel után egységesíti a bőrképet, nem fénylik, és akár még további sminket is elbír.

Igazi különlegesség a Lancaster Sun Sensitive láthatatlan fényvédő kompakt krém SPF 50. Mattító hatásával kitűnő sminkalap. Gondoskodik a láthatatlan fényvédelemről, akár önmagában is használhatjuk javítja a bőr összképét.

Kezünk is leéghet

Sokan nem is gondolnak arra, hogy a kézfejükre is fényvédő krémet tegyenek. Pedig kezünk éppen annyira ki van téve a nap káros sugárzásának, mint az arcunk, maradandó nyomokat hagyhat: több pigmentfolt jelenik meg és ráncosodásra hajlamos lesz az amúgy is vékony bőr.

Az egyik legjobb kézre alkalmazható krém a a vízálló Lancaster Sun Sensitive Fényvédő arckrém SPF50. A testápoló közül a naptejeket is használhatjuk, mint például a Lancaster Sun Beauty olajmentes naptej-spray SPF30.

Már kezdhetjük a test védelmét is!

Egész testünket ilyenkor még ritkán napoztatjuk, de ahol nem takarja a ruha - mint az alkar vagy a dekoltázs -, ott fényvédelemre szorul. Különösen az utóbbira kell nagyon ügyelni, mert akár egy-két hét alatt is az egész testtől elütő, sötétre barnult folt alakulhat ki, ami elsősorban esztétikai probléma. A Lancaster Sun Sensitive Fényvédő tej napérzékeny bőrre SPF50 egyúttal kiváló testápoló is. Az UVB és UVA szűrökön túl a Lancaster „Full Light Technológiája” révén védelmet nyújt a látható fény és infravörös napsugarak ellen is.

Napozás utáni gondoskodás

A napozás utáni ápolásról is gondoskodjunk. A Lancaster Sun Sensitive Napozás utáni testápoló napérzékeny bőrre a napozás utáni regeneráló testápoló, ami azonnal megnyugtatja a napfénynek kitett bőrt és meghosszabbítja a csodás színt.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy napozás után a hidratáló arckrémek és testápolók is nyugtatják a bőrt, hiszen pótolják annak víztartalmát. Keressünk intenzíven hidratáló termékeket, mint a Collistar Idro Attiva Mélyhidratáló Arckrém vagy a Collistar Mélyhidratáló Testápoló Fluid.

Tartalomhoz tartozó címkék: arc bőr kéz fényvédelem