Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A hidratált bőr ellenállóbb a vírusokkal szemben

A hidratált bőr ellenállóbb a vírusokkal szemben

Bőrünk valóban az egészségünk őre, hiszen a külvilág hatásaival, a napsütéssel, a hideggel, a különféle kórokozókkal találkozik és veszi fel a küzdelmet. Éppen azért, hogy ezt a védelmi feladatot el tudja látni, óvni, ápolni kell. A sérült bőrön könnyen bejutnak a kórokozók, helyi vagy az egész szervezetet érintő fertőzéseket okozva.

Az arc, az ajak, a kéz és az egész test ápolása egyaránt fontos. A külvilággal intenzíven az arcunk és a kezünk bőre találkozik, de az egész testet érinti. A védekezés alapja a tisztítás és a regenerálás - elsősorban hidratáló készítményekkel.

Kézápolás

Járványos időszakban az elengedhetetlen gyakori szappanos vagy fertőtlenítőszeres kézmosás, illetve a kézfertőtlenítő szerek használata miatt könnyen kiszárad a kéz bőre, berepedezik, kipirosodik, sérülékennyé válik, ki is sebesedhet, így védtelen lesz a kórokozókkal szemben.

Az alapos kézmosás számát nem szabad csökkenteni, a kézszárazság ellen viszont sokat tehetünk megfelelő kézápoló szerekkel.

Akár csak kipirosodott, akár berepedezett, akár ekcémássá vált a kezünk, keressünk olyan kézkrémeket, amelyek regenerálják, puhítják a bőrt és védőréteggel látják el!

A természetes ápoló anyagok között előkelő helyet foglal el a kakaóvaj (Palmers Kakaóvajas Intenzív Kézkrém), a kókuszolaj (Palmers Kókuszolajos Kézkrém) és az argánolaj (Revuele Argánolajos Kéz- és Körömápoló Krém/Szérum). Használjuk ezeket naponta többször kézmosás után és este lefekvés előtt!

Arcápolás

A tavaszi naptól és széltől, illetve a gyakori arcmosástól az arc bőre is könnyen kiszárad. Kipirosodik, apró, láthatatlan repedések keletkeznek a bőrön. Ezeken a helyeken könnyen bejuthatnak a kórokozók - gondoljunk csak arra, hogy hányszor érintjük meg az arcunkat naponta akaratlanul is.

Az ép, egészséges bőrfelszín ellenállóbb a vírusokkal, baktériumokkal, gombákkal szemben. A rendszeres arcápolást nem csak a szépségünk miatt nem szabad elhanyagolnunk, hanem az egészségünk miatt sem.

Az egészséges bőr kellően hidratált. Használjunk olyan készítményeket, amelyek hosszú ideig tonzálják a bőrt, mint a Collistar Idro Attiva Intenzív Hidratáló Antipollution Arckrém, vagy felerősítik a védekező képességét, mint a Revuele Argánolajos Nappali Arckrém.

Ajakápolás

A legkönnyebben az ajak bőre szárad ki. Rendszeresen ápolni kell, mert a napfény és a szél kiszárítja. Berepedezik, hámlik, néha még vérzik is. Különös gondot kell rá fordítani, mert itt fertőződhetünk a legkönnyebben.

Legyen nálunk mindig ajakápoló, de arra ügyeljünk, hogy ne kézzel vigyük fel, részesítsük előnyben a stiftes megoldásokat. Keressünk olyan terméket, amely hosszantartó hidratáltságot nyújtanak, mint a Palmers Kókuszolajos Ajakápoló SPF 15, vagy a Palmers Kakaóvajas Hidratáló Ajakbalzsam SPF15, amely kakaóvajjal és E-vitaminnal ápol és fényvédelemmel is rendelkezik.

Testápolás

Testfelületünk fontos feladatokat lát el: többek között mechnikai védelmet, részt vesz a hőszabályozásban, a kiválasztásban, és úgynevezett Barrier (védelmi, gát) funkciót tölt be. Ha a bőr száraz, kirepedezett, könnyen bejutnak a kórokozók.

Az egész test folyamatos hidratálásával fokozzuk ellenállóképességét. Bőrünk állapotától függően válasszunk intenzív, koncentrált készítményeket, mint a Palmers Kakaóvajas Krém Koncentrátum, amely nem csak hidratál, hanem védőréteget is alkot, vagy gyorsan felszívódó, mélyhidratáló formulát, mint a Palmers Kakaóvajas Testápoló.

Tartalomhoz tartozó címkék: bőr