Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Minden, amit a highlighterről tudni kell

Mi is az a highlighter?

Nem más, mint kiemelő, amely fényvisszaverő részecskéket tartalmaz. Minél apróbbak benne a csillámló szemcsék, annál szebb hatást lehet elérni vele.

Kiemeljük vele az arc bizonyos részeit, ami ettől olyanná válik, mintha fény világítaná meg. Kipihentebb, üdébb, frissebb lesz az összhatás. Ha fáradtak vagy sápadtak vagyunk, néhány pötty highlighter csodákra képes.

Kinek áll jól?

Mindenkinek jól áll, de emellett figyelembe kell venni életkorunkat, a bőrünk színét, és azt, hogy nappalra vagy estére használjuk.

Napsütésben kevesebb elég belőle, estére, alkalomra bátrabban lehet használni.

A zsíros bőrűeknek nagyobb odafigyelést igényel a használata. Ők csak púder állagút vegyenek, és mattító alapozóra használják, különben az egész arcuk csillogni fog.

Milyen highlighter vegyünk?

Nem csak a bőrünk, szemünk színe, sminkünk is más-más kiemelőt kíván. Akihez a hideg színek illenek, világos a bőre, a szeme, annak jó választás a Makeup Revolution Reloaded Lustre Lights Cool Higlighter Paletta. Akiknek pedig a meleg színek állnak jól, a Makeup Revolution Reloaded Lustre Lights Warm Highlighter Paletta.

Kezdetben elég egy, lehetőleg univerzális színűt választani. Ezen kitapasztalhatjuk, hogyan kell felvinni, az arcunk melyik részét kell kiemelni, hogyan találjuk el a megfelelő mennyiséget. A Makeup Revolution Strobe Highlighter Flash púderrel egy kis fényt vihetünk fel.

Hogyan kell használni?

Akár por állagút, akár krémest vagy stiftest veszünk, tudunk kell bánni vele.

A por állagút ecsettel vigyük fel, miután az alapozó megszáradt. A krémest és a stiftest az ujjainkkal dolgozzuk el.

Soha ne az egész arcra kerüljön, mert a highlighter nem alapozó és nem púder. A bőrhibákat sem tudjuk vele elrejteni, erre a korrektor való. Ne tévesszük össze az árnyékolókkal, más a színük, máshova kerülnek, és más a funkciójuk. A highlighter általában világosabb ezeknél.

Highlight pontok az arcon

Nem mindegy, hogy arc melyik részét emeljük ki vele.

A szem környékére a belső szemzugra, szemhéj középső részére, a szemöldök alá, valamint a szem alá, ha kipihentebb tekintetet szeretnénk.

Ezen kívül egy vonalban az arc közepére kerüljön. Az áll közepére, végig az orrnyergen, majd a homlok közepére.

Az arccsontot is kiemelhetjük vele, de vigyázzunk, ne csússzon le, mert az arccsont alatt a kontúrozónak, bronzosítónak van a helye!

Alternatív felhasználási lehetőségek

Nem csak az arcunkon használhatjuk. Nagyon szép, ha a dekoltázsra vagy a vállra kerül, különösen esti programra, ünnepi alkalomra. Testre inkább folyékony vagy krémes terméket válasszunk, ha száraz a bőrünk, keverjünk hozzá kevés arckrémet.

A szemhéjpúderként is használhatjuk. Ha a nude sminket akarjuk ünnepivé tenni, visszafogott, de ragyogó hatást érhetünk el két szín kombinációjával. A szemhéjra Makeup Revolution Reloaded Highlighter Dare to Divulge kerülhet, a szemöldök alá pedig Makeup Revolution Reloaded Highlighter Just my type ajánlott.

Bronzosító helyett is használhatjuk, ehhez válasszunk egy sötétebb, barnás árnyalatot. Bronzosítóként az arccsont alá, leheletnyi a halántékra, esetleg az alsó arcélre kerül.

Strobing, a kiemelés csúcsa

Új trend a srtobing, ami még több fényt ad. Krémes állagú, amely használható az alapozó alatt a természetes hatás érdekében, vagy felette az intenzívebb hatásért.

A Makeup Revolution Ultra Strobing Krém nagyon jól mutat fotózáshoz, de mértékkel alkalmazva akár hétköznapra is használható.

Tartalomhoz tartozó címkék: arc highlighter smink