Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

A leggyakoribb sminkbakik

A szép smink kiemeli arcunk előnyös tulajdonságait, ragyogóvá teszi tekintetünket, egészséges külsőt kölcsönöz. A sminkeléssel azonban nagyon mellé lehet fogni, és a megjelenésünkön csak ront, ha ezeket a hibákat elkövetjük.

Nappalra esti smink

A nappali fények kevesebb alapozót, szemfestéket, kevésbé intenzív színeket kívánnak, mint az esti világítás. Utóbbinál bátran használhatjuk a merész színeket, a csillogást, de ugyanez nappalra már sok.

Az alapozó színe nagyban eltér a bőrszíntől

A megfelelő alapozó kiválasztása nagyon fontos. Ha túl világos, akkor fakó lesz az arcunk. Ha túl sötét, akkor a haj tövénél és a nyaknál élesen látszik a különbség; a sötét árnyalattól nem napbarnított, hanem természetellenes lesz a színünk. Mindenképpen a bőrtónusunkhoz illő árnyalatot válasszuk.

Nincsen eldolgozva az alapozó

Az alapozó ne legyen csíkos és foltos. Tegyük fel az arcra kisebb pöttyökben, ezután vagy sminkszivaccsal vagy ujjbeggyel ütögetve egyenletesen dolgozzuk el. Még szebb hatást érünk el, ha kipróbáljuk a Revolution Oval ecsetét. A puha, szintetikus sörtékkel egyenletesen tudjuk eloszlatni.

A szemöldök színe nincsen összhangban a hajszínnel

A szőke haj fekete szemöldökkel a múlté, bár ez régen sem volt előnyös. Szemöldökünk színét mindig igazítsuk a hajunk színéhez, így lesz a smink harmonikus, egységes.

Erős, komikus szemöldök

A határozott szemöldök szép, de nem szabad túlzásba esni. Ha túl vastag, túl sötét, akkor uralja az arcot, elvonja a figyelmet. Mindig ellenőrizzük nappali fénynél is sminkünket, hogy ezek a kiugró hibák kiderüljenek.

Nincs előkészítve a bőr a sminkeléshez

Ha szép sminket akarunk, az arcbőrt elő kell készíteni. Komoly hiba, ha száraz, hámló bőrre visszük fel az alapozót és a púdert. Ugyanígy az alapozó alatt is látszó csillogó, zsíros bőr sem szép látvány. A száraz bőrűek este tegyenek fel tápláló éjszakai krémet, a zsíros bőrűek pedig sminkelés előtt tonikkal tisztítsák meg az arcukat. Szépen előkészíti az arcot a sminkhez a Revuele No Problem mattító arctonik.

Rossz helyre kerül az arcpirosító

Az arcpirosítónak fontos a szerepe, ettől válik a bőr üde, friss megjelenésűvé. Ha túl sokat használunk belőle, vagy nem a megfelelő helyre kerül, inkább csak ront a sminken.

Az arcpirosítók az arccsont alá kerülnek. Használjunk ecsetet, és az arc közepétől, a pupilla vonalától a halánték irányába vigyük fel a festéket.

Nem megfelelő színű arcpirosító

Az arcpirosítót is a bőrünk színéhez kell választani. Fehér bőrűek például használhatják a Physicians Formula Nude Wear Pirosítót. Kreol bőrűeknek pedig valamelyik peach árnyalat ajánlott.

A rúzs túlfut a szájon

Nem szép látvány, ha rúzsozás a maszatolás látszatát kelti. Hogy ezt elkerüljük, használjunk ecsetet és szájkontúrt. A rúzsozásra ne sajnáljuk az időt, megéri.

Nem megfelelő a szájkontúr színe

A szájkontúr nem önálló kozmetikum, a rúzs helyben tartása a feladata. Mindig egyezzen meg a rúzs színével, vagy legyen színtelen. Világos rúzshoz erősen felkent sötét kontúr nem szép látvány, különösen, ha a rúzs már lekopott, csak a szájkontúr látszik.

A rossz minőségű szempillafesték a szem alatt köt ki

A nem megfelelő szempillafesték száradás után lepotyog, fekete csíkot hagyva a szemünk alatt. Érdemes jó minőségű szempillaspirált vásárolni, mint a Revolution vagy a Physicians Formula, hogy a festék egész nap a helyén maradjon.

A szemet kicsinyítő szemfestés -Szemüvegesek figyelem!

A sötét színek miatt kisebbnek látszik a szem, ezért csak módjával használjuk őket. A mai trend amúgy is inkább az árnyékolásról, az árnyalatok összemosásáról szól, ezért a sötét festékeket csak más színnel együtt használjuk.

Aki szemüveges, annak figyelembe kell venni a szemfestésnél azt, hogy a rövidlátóknak készített mínuszos lencse is kicsinyíti a szemet. Ezért csak olyan sminket készítsünk, amely nagyítja a szemet, például világos szemceruza, lilás árnyalatok és egy kis csillogás segítségével. A Revolution szemhéjpalettái közül egy világosabb színsort érdemes választani.

Tartalomhoz tartozó címkék: smink