Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Amit a hajvasalásról mindenképpen tudnod kell

A hajvasalás – ha jól csináljuk – nagyszerű eszköz lehet ahhoz, hogy mindig alkalomhoz illő frizuránk legyen. A segítségével lehet akár vagány vagy romantikus is a megjelenésünk. Könnyebben kezelhetővé és szépen fésülhetővé tehetjük vele a hajunkat, a göndör fürtöket pedig simává varázsolhatjuk. Ám ha a vasalás szabályaira nem ügyelünk, sokat árthatunk a hajunknak, akár tönkre is tehetjük.

Hajunk megóvása érdekében tartsuk be a különféle előkészítő lépéseket. Igaz, hogy így hosszabbá válik a vasalás folyamata, az eredmény viszont látványos lesz, és fürtjeinket is megkíméljük az erős roncsolódástól.

Mosás és ápolás

Először is nem mindegy, hogyan és mivel mossuk a hajunkat. Mindenképpen tápláló legyen a sampon, és használjunk kondicionálót is. Miután a hajunkról óvatosan felitattuk puha törölközővel a nedvességet, és a kímélő Tangle Teezer hajkefe segítségével óvatos mozdulatokkal kifésültük, gondosan szárítsuk meg.

Hajszárítási trükkök

Mielőtt a vasaláshoz fognánk, oldjuk meg a hajszárítással kapcsolatos problémákat – erről korábban már írtunk.

Az egyik alapszabály: soha nem vasalunk nedves hajat, ezzel egyszerűen szétégetnénk.

Speciális balzsam az egyenesítéshez

Másik fontos tudnivaló, hogy még a nedves hajon oszlassuk el egyenletesen a hővédő vagy egyenesítést könnyítő balzsamot. Nem kell nagy mennyiséget használnunk, csak annyit, hogy finoman bevonjuk vele a hajszálainkat. Ezeknek a szereknek köszönhetően a kivasalt haj fényesebb és lágyabb lesz.

Hogyan vasaljuk?

Azt se feledjük, hogy a hajvasaló nem fésű, ne azzal essünk neki a tincseinknek. Először szárítsuk őket egyenesé a Tangle Teezer Blow Styling Körkefével: a tincseket a hajtőtől kissé megemelve húzzuk ki, miközben a hajszárítóval nem túl közelről fújjuk rá a langyos levegőt.

Mindig ügyeljünk arra, hogy a hajszárító ne a legmagasabb hőmérsékleten menjen, és a hajunkhoz ne tartsuk túl közel, nehogy leégessük, kiszárítsuk és szétroncsoljuk a hajszálakat.

Amikor készen vagyunk, a vasalást kezdjük alulról, a tarkó felől haladva felfelé. Egy rétegnyi hajat hagyjunk csak szabadon lógni, a többit lazán tűzzük fel Invisibobble hullámcsattal.

Vasaláskor ne fogjunk össze egyszerre túl sok tincset, mert az rontja a hatékonyságot és nem is lesz olyan szép a végeredmény. Apróbb, nem túl vastag tincsekkel haladjunk.

Melegítsük elő a hajvasalót, de nem állítsuk a legmagasabb hőfokra. Vékony hajra elég az alacsony hőfok is, a göndör, hullámos vagy erősebb hajra magasabb hőmérsékletet válasszunk.

Az egyik kezünkkel a hajkefét fogjuk, és azzal megemelve „húzzuk” lassan a tincset, mintha fésülnénk, a másik kezünkben lesz a hajegyenesítő, amivel a hajkefe „nyomában járva” vasaljuk a hajunkat. Ne tartsuk hosszabb ideig a tincset a hajegyenesítő két szára között, mert azzal megégetjük.

Sérült, összekarmolt hajegyenesítőt, vagy olyan eszközt, amelyről már lekopott a védőfólia, ne használjunk, különben roncsoljuk a tincseinket.

Amennyiben gyakran vasaljuk a hajunkat, tartsunk időnként szünetet. Érdemes 1-2 hónapig pihentetni a hajunkat, ha pedig valamilyen hiba folytán szárazzá töredezetté váltak a hajvégek, a legjobb, ha fodrásszal vágatunk belőle.

Tartalomhoz tartozó címkék: haj