Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Bencze Máté: így szárítsd a hajad Tangle Teezer hajkefével

Bencze Máté: így szárítsd a hajad Tangle Teezer hajkefével

 

Néhány év alatt az egyik legnépszerűbb márka lett a Tangle Teezer, amit sokan a fájdalommentes fésülködéssel azonosítanak.

A cég alapítója egy angol mesterfodrász, aki sok év tapasztalatával a háta mögött fejlesztette ki a kíméletes hajbontás eszközeit. Hajkeféit ma már olyan sztárok használják, mint Victoria Beckham, Emma Watson és Salma Hayek.

A Tangle Teezer termékeket kipróbálta Bencze Máté fodrász is, a közösségi médiában aktív magyar influencer: elsősorban Youtube-videókban és Instagram-posztokban mutatja meg a munkáit és ismerteti a legmenőbb termékeket, illetve az új trendeket.

A Lovebrands-nek adott interjúban elmondja nektek, hogyan száríthatjátok be a hajatokat a Tangle Teezer kefékkel!

- Melyik kefével és milyen módszerrel bontsuk ki a hajunkat hajmosás után, a frizura elkészítése előtt?

- A vizes hajat a beszárítás előtt először a Tangle Teezer The Wet Detangler keféjével lehet a legjobban kibontani. Ennek a kefének ehhez nagyon jó a fogása. De a Tangle Teezer Original sem tépi a hajat, és az is alkalmazható nedves hajra, csakúgy, mint a Tangle Teezer Compact Styler.

Amire mindenképpen figyeljünk, az az, hogy a bontáskor a hajvégek felől haladjunk egyre feljebb és feljebb. Vagyis ne a fejtetőről indulva próbáljuk kigubancolni a hajunkat, hanem alulról indulva a kefével egyre magasabbra haladjunk.

- Melyik az a Tangle Teezer termék, amit kifejezetten a beszárításhoz ajánlasz?

- A Blow Styling termékcsaládot, amelyhez egy körkefe tartozik (Tangle Teezer Blow Styling Körkefe), egy hajegyenesítő kefe (Tangle Teezer Blow Styling Hajegyenesítő Kefe), és most jelent meg a harmadik típus, a Tangle Teezer Easy Dry & Go Beszárító Hajkefe.

A körkefével szoktuk beszárítani a hajat és megadni a frizura formáját, a hajegyenesítővel szép, egyenesre húzható és szárítható a haj. Az Easy Dry & Go kefével pedig gyorsan lehet frizurát készíteni, legnagyobb előnye a gyors beszárítás. Mivel ennek a kefének a közepe lyukas, könnyen áthalad rajta a levegő, emiatt könnyen szárítható vele a haj.

- Miért érdemes más típusú hajkefét használni a szárításhoz, mint a hajunk kibontáshoz?

- Azért, mert más típusú műanyagból készülnek a hajkefék, és a hagyományos változatok nem bírják úgy a hőt, mint a beszárításhoz kifejlesztett hajkefék. Megolvadhatnak, tönkremehetnek.

- Mire érdemes odafigyelni a szárításkor, ha egyenes frizurát szeretnénk, és ki is akarjuk vasalni a hajunkat?

- A legfontosabb, hogy hajszárítás előtt mindenképpen vigyünk fel valamilyen hővédőt, amivel a hajunkat óvhatjuk a roncsolódástól. Ne használjuk túl magas hőmérsékleten, túl forrón a hajszárítót, hanem inkább közepes hőmérsékleten. A fokozat lehet erős is.

Több részben válasszuk le és szárítsuk: először az alsó részeket szárítsuk, majd középen, végül a legfelső részeket. Így sokkal szebb lesz az eredmény és kevesebb gondunk lesz a hajvasaláskor.

Alapvető az is, hogy a sima hajvasalót ne használjuk hajszárítóként, illetve hajszárítás helyett, és a csuromvizes hajon ne húzzuk végig, mivel tönkreteheti. Vannak kifejezetten nedves hajra alkalmas hajvasalók – de akkor is érdemes hajszárítással kiegyenesíteni a vasalás előtt a tincseket.

- Otthoni hajszárításkor mire tudunk még figyelni?

- Az a jó, ha felülről szárítjuk a hajunkat a hajszárítóval. Vagyis a hajkefét tartó kezünk legyen alul, és alulról emeljük meg a hajat. A hajszárítót tartó kezünk pedig ezzel ellentétesen helyezkedjen el, úgy, hogy felülről fújjuk a levegőt a hajunkra.

- Mivel ápolhatjuk a hajunkat, hogy a frizuránk valóban jól nézzen ki, tartós maradjon, és a hajunkat is óvjuk?

- A már ajánlott hővédő az első, amit említenék, a még nedves hajra. Kibontás előtt lehet egy kis hajon hagyható spray balzsamot fújni a hajra, hajszárítás előtt pedig nem túl ragadós, gyengéden ápoló hajhabot felvinni, ha beszárított frizurát szeretnénk. A végén természetesen hajlakkal fújhatjuk le a kész frizurát. Használhatunk egy kis hajvégápoló olajat is a hajvégeken.

- Mitől jobbak a Tangle Teezer hajkefék, mi az előnyük a többi típussal szemben?

- A fájdalommentességük miatt ilyen különlegesek. Amikor az ember kifésüli velük a haját, a folyamat kevésbé fájdalmas, mint egy klasszikus hajkefe esetén. A Tangle Teezer speciális sörtéi ugyanis a nagyobb gubancok felett eleinte elhajolnak, nem akadnak bele, nem tépik a hajszálakat. Ezekkel a kefékkel többször át kell menni a hajon, de kíméletesebben bánnak vele.

A vendégektől is kaptam már pozitív visszajelzést a Tangle Teezer hajkefékről. Elsősorban a bontáshoz használom, nedves hajnál, vagy száraz, már megmosott és megszárított hajnál alkalmi frizurák készítése előtt. Nem egyszer megtörtént, hogy a vendégem kiemelte, hogy kevésbé fájt a fésülés, és akadt, aki szinte észre sem vette a használatát.

- Hogyan érdemes otthon tisztítanunk és karban tartanunk a Tangle Teezer hajkeféinket ahhoz, hogy minél tovább tudjuk őket használni?

- A hajat minden egyes használat után érdemes kiszedni belőlük. Ebben segíthet például a fémvégű stílfésű vagy a tupírfésű nyele is, ha végigtoljuk – ezzel a módszerrel könnyen kihúzhatók az apróbb hajszálak is.

Bizonyos rendszerességgel, attól függően, mennyiszer fésüljük vele a tiszta megmosott vagy már nem annyira friss hajat, érdemes samponos vízben átmosni és egy kis körömkefével átsúrolni. Olyan körömkefét javaslok ehhez, amelynek egy kicsit hosszabb a szőre, mint a hajkefe sörtéje, így pár perc alatt könnyedén ki lehet súrolni az esetleges szennyeződést a hajkeféből, és az olyan lesz, mint új korában.

Bencze Máté az alábbi videóban bemutat nektek néhány olyan Tangle Teezer hajkefét, amit nálunk is megvásárolhattok, és elmagyarázza, melyik mire való!

Tartalomhoz tartozó címkék: haj