Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Hipoallergén smink érzékeny bőrre

Hipoallergén smink érzékeny bőrre

 

Érzékeny a bőröd? Még keresed a Neked megfelelő bőrbarát sminket? Itt a megoldás: Physicians Formula. Egy hypoallergén smink márka kifejezetten érzékeny bőrűeknek.

Érzékeny a bőröm. Mindenre. Vagy mégsem mindenre?

Általában akkor mondjuk, hogy érzékeny a bőrünk, amikor olyan kellemetlen tüneteket tapasztalunk hosszabb időn át, vagy visszatérően, mint például a viszketés, kiütés, feszülő bőr, kipirosodás, égő érzés stb. 

Mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonnánk le, fontos, hogy kiderítsük a problémánk valós okát. Csak úgy nem bolondul meg a bőrünk, valaminek az eredményeként jelennek meg a korábban említett tünetek. Az érzékeny bőr nem egy típus, hanem egy állapot, egy bőrprobléma.

Nincs egy azonnali válasz, számos dolog állhat a háttérben. Genetikai hajlam, gyulladás, allergia egy összetevőre, stressz, szinte bármi lehet. Ne feledd, a tünetek a jéghegy csúcsát jelentik. Csak egy alapos nyomozómunka eredményeképpen tudod megtalálni és jó esetben megszüntetni a problémák gyökerét. Ebben a küldetésben egy ponton bőrgyógyász, allergológus segítségére is szükséged lesz.
 

TUDTAD-E?

  • A bőr össztömege teljes testsúlyunk 10-15%-a. 
  • A felnőtt ember bőrének felülete átlagosan 1,5 – 2 négyzetméter.
  • Vastagsága változó: személynél a legvékonyabb (~0,5 mm), a tenyéren és a talpakon a legvastagabb.
  • A bőr átlagos pH értéke 4,5–5,5, azaz savas.

Az emberi bőr rétegei

A bőr védőrétege

A bőrünk nem csupán a legnagyobb szervünk, hanem az egészségünk szempontjából az egyik legfontosabb védelmi rendszer. Számos rétegből épül fel, és minden rétegnek fontos szerepe van. 

A leg-leg-leg külsőbb réteg a stratum corneum. Itt található az a „téglafal”, amit bőr barriernek, vagy védőrétegnek hívunk. Nem véletlenül használják gyakran a téglafal hasonlatot a bőr barrier szemléltetésére: az itt található elszarusodott hámsejtek felelnek meg a tégláknak, az őket körülvevő lipidek pedig a malternek, amely kitölti a réseket és a helyükön tartja a hámsejteket.

A bőr barrier feladata röviden: bent tartani a jó dolgokat, és nem beengedni a rosszakat. 
Kicsit precízebben: „Az áteresztőképességet szabályozó barrier meggátolja a kórokozók, kémiai anyagok, allergének hámba történő bejutását. Ezen kívül minimálisra csökkenti a hámon keresztüli víz- és elektrolit vesztést és így megóvja a szervezetet a kiszáradástól.”

Ha a védvonal megsérül, jobban ki van téve a bőröd a baktériumoknak vagy más irritáló anyagoknak. Ilyenkor elkerülhetetlen, hogy a bőröd érzékenyebbe váljon szinte mindenre, akár az eddig használt kedvenc kozmetikumaidra is. 
 

Lehet allergiás vagyok egy összetevőre?

Nem minden fokozott érzékenység valódi allergia. Az allergia egy immunjelenség. Pontosabban az immunrendszerünk túlzott reakciója egy bizonyos anyagra. Az is lehet, hogy úgynevezett pszeudo allergiáról van szó az esetedben, mint például a „fizikai allergia”, ami egy fizikai inger hatására (pl. hideg, meleg, nyomás) lép fel. A stressz is okozhat hasonló tüneteket.    

Azt az anyagot, amely az allergiás reakciót kiváltja szervezetünkben, allergénnek nevezzük. Az allergén lehet egy mások számára teljesen ártalmatlan, hétköznapi anyag. Egyáltalán nem szükségszerű, hogy mindenki allergiás legyen ugyan arra az anyagra. Abszolút reális szcenárió, hogy egy kozmetikum szuperül beválik 1000-ből 999 embernek, és csak egynél okoz galibát. 

Az allergiás reakciókat mechanizmusuk alapján sorolják különböző csoportokba és ezeket különböző képen is tesztelik. Az azonnali vagy korai típusú érzékenység tesztelésére a Prick teszt szolgál, míg a kontaktérzékenység bizonyítása az úgynevezett rátevési próbával történik. Amennyiben allergia gyanúja merül fel nálad, fordulj bátran a bőrgyógyászodhoz, aki majd kellő felvilágosítást fog adni.  

 

Physicians Formula  CLEAN. HYPOALLERGENIC. CRUELTY-FREE.

Mit jelent az, hogy egy kozmetikum hipoallergén?

Azokat a kozmetikumokat nevezzük hipoallergénnek, amelyeknek az összetevőit tudatosan úgy válogatták össze, hogy minimalizálják az allergiás reakciók kialakulásának valószínűségét. Mivel nincs semmilyen nemzetközi egyezmény érvényben a gyakori kozmetikai allergénekről, ezért a gyártók saját maguknak állítanak össze különböző terjedelmű „tiltólistákat”. 

A Physicians Formula például egy 500+ anyagot tartalmazó listát hozott létre, amelyben szereplő anyagok szigorúan nem kerülhetnek bele a termékeikbe. A „minimal ingredients, maximum performance” (minimális összetevők, maximális hatás) elvet követik a gyártásban.

Minden igyekezetük ellenére egy gyártó sem állíthatja 100%-os biztonsággal, hogy a termékei senkinél sem fognak allergiás tüneteket produkálni. Ez lehetetlen, de ettől még törekedni lehet és kell is. Hogy ez a törekvés mennyire hiteles, azt csak a márka és az INCI listák jobb megismerése utána dönthető el.

 

Hipoallergén smink érzékeny bőrűeknek: Physicians Formula

A Physicians Formula márkát 1937-ben alapította egy amerikai allergológus, Dr. Frank Crandall, miközben megoldást keresett felesége betegségére. Edith ugyanis lupusban szenvedett, a bőre érzékeny volt, és olyan sminktermékekre vágyott, amelyek nem irritálják az arcbőrét. Erre a problémára fejlesztette ki Dr. Frank Crandall a természetes összetevőkből álló sminkmárkát, a Physicians Formulát. 

Hipoallergén smink érzékeny bőrűeknek: Physicians Formula

Az alapítás óta eltelt több, mint 80 év és a Physicians Formula hű maradt az alapító szellemiségéhez. A mai napig szakorvosok felügyelik a termékfejlesztést, szem előtt tartva az érzékeny bőrűek igényeit. A Physicians Coalition egy olyan orvos trió (Dr. Rachael Cayce, Dr. LanAnh Do, Dr. Sarmela Sunder), amely a termékinnováció és az ügyfél edukáció további támogatását kapta célul. 

Bőrápolásban is erős

A sminkek mellett a bőr- és arcápoló termékek is megtalálhatóak már a márka kínálatában. A szérumjaik különösen népszerűek. A szigorú termék értékelésekről ismert amerikai bőrgyógyász/vlogger Dr. Dray egyik Summer Essentials videojában három Phyisicians Formula szérumot is kiemelt.  Nem ő az egyedüli orvos, aki pozitívan nyilatkozik a márkáról. Amerika szerte allergológusok, bőrgyógyászok és szemészek is javasolják a termékeket.

 

SMINK KEDVENCEK

Physicians Formula Murumuru Butter Bronzosító - Light Physicians Formula The Healthy Szemhéjpúder - Classic Nude

Physicians Formula Murumuru Butter Bronzosító - Light

Physicians Formula The Healthy Szemhéjpúder - Classic Nude

   
Physicians Formula Shimmer Strips Nude Szemhéjpúder Paletta Physicians Formula Lash Mixologist 3in1 Szempillaspirál

Physicians Formula Shimmer Strips Nude Szemhéjpúder Paletta 

Physicians Formula Lash Mixologist 3in1 Szempillaspirál 

 

 

 

BŐRÁPOLÁS KEDVENCEK

Physicians Formula Rosé All Day SPF 30 Nappali Hidratáló Krém Physicians Formula Skin Booster Vitaminos Hidratáló Arcszérum

Physicians Formula Rosé All Day SPF 30 Nappali Hidratáló Krém

Physicians Formula Skin Booster Vitaminos Hidratáló Arcszérum

   
Physicians Formula The Perfect Matcha 3-in-1 Beauty Water Arcpermet Physicians Formula Triple Rose Agyagos Maszk

Physicians Formula The Perfect Matcha 3-in-1 Beauty Water Arcpermet

Physicians Formula Triple Rose Agyagos Maszk

 

 

Az összes Physicians Formula terméket IDE KATTINTVA találod.

Hipoallergén smink érzékeny bőrűeknek: Physicians Formula