Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Őszi sminktippek Kredits Enikő makeup artist-tól

Őszi sminktippek Kredits Enikő makeup artist-tól

 

Az ősz beköszönte remek alkalmat kínál arra, hogy újdonságokat próbáljunk ki.

Kredits Enikő sminkes és stylist beszélgetett velünk a munkájáról, és arról, hogy miként frissíthetjük fel az új évszakban a megjelenésünket.

„Enikő dolgozott már a Marie Claire és a Glamour magazin számára egyaránt. Roppant tehetségesnek tartom, arról nem is beszélve, hogy nincs annál jobb, amikor mindez kreativitással és leleményességgel párosul (Enikő sosem esik pánikba, ha nem megy simán egy anyag elkészítése – ami valljuk be, állandóan megtörténik)” – írta róla Csalár Bence divatblogger.

Mesélj kérlek magadról! Hogyan és mikor ismerkedtél meg a sminkelés művészetével?

2012-ben kezdtem a Krea Kortárs Képzőművészeti Iskolában divatsminkes szakon, Tombor Sacinak, a Lancôme magyar sminkmesterének vezetésével. A képzés alatt lehetőségem nyílt sminkelni divatbemutatókon, fotózásokon és forgatásokon is. Minden irány izgalmasnak bizonyult számomra, szeretem a kihívásokat.

Szoktál-e évszak szerint sminkelni – akár magadat, akár a vendégeidet?

A legtöbb arcbőr igényli, hogy minden évszakban egy picit módosítsunk a sminken, hiszen egy kicsit mindig változik a bőrünk minősége, árnyalata. Nehéz lenne egyetlen általános szabályt megfogalmazni, de inkább az a jellemző, hogy nyáron a vizesebb bázisú krémeket és alapozókat részesítem előnyben, míg a téli évszakokban inkább a zsírosabb, olajosabb hidratálást kedvelem.

 

 

Egy hétköznapi sminket hogyan lehetne feldobni az őszi időszakban?

A hétköznapi smink fogalma szerintem gyakran eltérő, de aki a visszafogottabb árnyalatokat kedveli annak fel lehet dobni a sminkjét egy élénkebb rúzzsal vagy egy hangsúlyosan kiemelt szempillával. Esetleg azok, akik szeretnek erősebben sminkelni akár festhetnek egy határozottabb tusvonalat is.

Ha csak egy dolgot próbáljunk ki idén ősszel, mi legyen az?

Nagyon kedvelem a földszíneket, főleg ősszel egy olyan szép bronzosítót választanék, amit akár szemhéjra is fel lehet vinni.

Mi a legnagyobb sminkes baki, amit szoktál látni a lányokon a mindennapokban?

Talán a legjellemzőbb probléma a szemöldök. Sokan otthon formázzák, vagy nem megfelelő szakemberre bízzák, esetleg nem olyan sűrűségű vagy színű, ami jól illeszkedik az arcformához. Egy rossz árnyalatú vagy formájú szemöldök nagyon meg tudja változtatni (nem feltétlenül jó irányba) a tekintetet.

Látjuk, hogy rendszeresen együttműködtök Sydney van den Bosch-sal. Akad-e olyan kis trükk vagy lépés, amit ő személy szerint kedvel vagy kifejezetten kérni szokott tőled?

Mostanában szemhangsúlyos sminkeket készítek Sydney számára, leginkább barnás színeket használva, alkalmanként egy kis arany csillogással feldobva. Az ajkakat szereti dúsítani szájkontúr ceruzával, melyeket általában nude rúzzsal fedünk.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: smink