Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Színkalauz szemfestéshez

Színkalauz szemfestéshez

A szem sminkelése hozzátartozik a divatos megjelenéshez. Jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy az adottságainkhoz milyen smink illik.

A mogyorószín szem színei

Általában a meleg földszínek állnak jó ennek a típusnak. Barnás árnyalatokkal menő füstös szemeket lehet varázsolni. A szín kiválasztásnál még a most divatos korall, az arany tónusú festékek, az üvegzöld, a lazac is nyerő. Ez utóbbinál vigyázzunk, ne legyen rózsaszín, mert ez kerülendő a mogyorószín szemhez. A Physicians Formula Classic Nude vagy a Smoky Bronze palettája jól illik ehhez a típushoz.

Tipp az ünnepi sminkhez: Vékony vonallal erősítsük meg a felső és alsó szemhéj vonalát sötétbarna kontúrceruzával. A szemhéja a belső szemzugból indulva tegyünk aranybarna majd sötétbarna árnyalatot. A szempillára fekete festék kerüljön.

Ezt használják a sötétbarna szeműeknek

Lehetőleg kerülni kell az alsó szemhéj sötét színnel való kihúzást, mert ez kicsinyíti a szemüket. Ehelyett használjanak világosabb árnyalatú, gyémántfényű szemceruzát, például bézs, középbarna, sötétbarna színben. A szemöldök alá is kerülhet ugyanabból a színből kevés szemhéjpúder. A kettő együtt kiemeli a tekintetet.

Szépen lehet dolgozni a Physicians Formula Shimmer Szemceruza+Satír Trióval, amelyben csillogó világosbarna, sötétbarna és fekete árnyalatot találunk.

A fekete szempillaspirál elengedhetetlen, minél intenzívebb, annál jobb.

A füstös szem is jól áll a sötétbarna szeműeknek, de ki lehet emelni a szem színét egy kis arany vagy bronzos árnyalattal is. A bordó, a narancsos, a korall szintén szintén megy ehhez a szemszínhez.

Tipp az ünnepi sminkhez: A belső szemzugot fessük ezüstfehérrel, majd kifelé haladva csillogó ezüsttel. A pupilla vonalától sötétkékkel satírozzuk át. Ugyanezeket a színeket használjuk az alsó szemhéjon is. Az erőteljes szempillafestés ne maradjon el.

Ez áll jól a kék szeműeknek

A kék szeműek sminkkészletéből nem maradhat ki a fekete szemceruza és szempillafesték, a fehér, az ezüst, a szürke és a kék szemhéjpúder.

Ezeket a színeket jól kiegészítik, és kiemelik a szem színét a halvány- és a sötétlila és a rózsaszín is.

Nem is gondolnánk, de a kék szeműeknek jól állnak a zöld különféle árnyalatai is.

Az erőteljesebb színek kedvelőinek Makeup Revolution Redemption Paletta Mermaids vs Unicorns jó választás.

Tipp az ünnepi sminkhez: A szem vonalát fölül és alul húzzuk ki sötétszürke metál fényű ceruzával. Készítsünk füstös sminket a szürke vagy a kék árnyalataival a világostól akár az éjkék felé haladva. Ne feledjük, hogy az ezüst a kék szeműek színe, az alsó és felső szemhéjhoz közel tegyünk ebből a színből és dolgozzuk össze.

A zöld szemhez illő árnyalatok

A fekete és szürke minden zöld szeműnek jól áll. A zöld árnyalatait is bátran használhatják, természetesen feketével, így még kifejezőbb lesz a tekintetük.

A lila különböző árnyalataival (például a feketével kontúrozott mélylilával) vibráló, a rózsaszínnel üde, fiatalos lesz a smink. Nem gondolnánk, de a vörös egyes árnyalatai (például a burgundi) is remekül illik a zöld szemhez. A Makeup Revolution Szemhéjpúder Paletta Iconic Smokey jó választás lehet.

Tipp az ünnepi sminkhez: A felső vonalat húzzuk ki sötétbarna ceruzával. A belső szemzugtól bézs, aztán narancsos szemhéjfestéket dolgozzunk el a pupillától a külső szemzugig, a végén a szemöldök vége felé haladva.

Minden szemszínhez

A nude szemfestés mindenkinek jól áll. A legegyszerűbben úgy készíthető el, ha szemhéj alapozót használunk, fehér szemhéjpúdert a szemzugba, majd testszínű árnyalatokat. A Physicians Formula Shimmer Strips Nude Szemhéjpúder Paletta színei kiválóak a mindennapi és az alkalmi smink elkészítéséhez is.

Az idei divatszín, a korall is jó választás, de nem önállóan, hanem más, sötétebb és semlegesebb színnel összedolgozva, például barnával vagy szürkével.

Otthon mindig próbáljuk ki az új színeket, mielőtt „élesben” használnánk őket, ne indulás előtt derüljön ki, hogy nem állnak jól nekünk azok az árnyalatok, amelyeket kiválasztottunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: smink szem