Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyakori kérdések az önbarnításról - Bondi Sands

Gyakori kérdések az önbarnításról - Bondi Sands

 

Kérdésed van az önbarnítással kapcsolatban? Ez a blogbejegyzés garantáltan választ ad rá!

Ha napbarnított bőrre vágyunk, de nem szívesen tennénk ki a bőrünket a napsugárzás vagy a szolárium káros hatásainak, akkor az önbarnítás a tökéletes választás! Magyarországon még annyira nem elterjedt, viszont más országokban már sokkal nagyobb népszerűségnek örvend, mint a hagyományos napozás, vagy a borzasztóan káros szolárium. Ebből kifolyólag sajnos kevesebb információ áll rendelkezésünkre az önbarnítók használatáról, így ebben a blogbejegyzésben választ adunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

 

"Mi alapján válasszam ki a megfelelő önbarnító terméket?"

A tökéletes önbarnító kiválasztásánál több szempontot is figyelembe vehetünk: milyen mélységű barnaságra vágyunk, mennyi időnk van az önbarnításra, a testünket vagy az arcunkat szeretnénk barnítani, illetve melyik felviteli mód a legkényelmesebb számunkra.

 • Sötétebb szín elérése érdekében például választhatjuk a Bondi Sands Önbarnító Hab vagy a Bondi Sands Aero Önbarnító Hab "Dark" árnyalatát.
 • Ha szorít az idő, akkor a tuti befutó a Bondi Sands Aero 1 órás Hab lesz számunkra, mely ahogy a neve is mutatja, mindössze 1 óra alatt aranybarnává varázsolja bőrunket.
 • Abban az esetben, ha csak a nyári színünket őriznénk meg és egy kis enyhe barnaságra vágyunk minél egyszerűbben, akkor a Bondi Sands Gradual Fokozatos Önbarnító Tejet válasszuk. Ezt a terméket a testápolókhoz hasonlóan kell felvinni a bőrünkre és nem szükséges lemosni sem.
 • Az arc barnításánál fontos figyelembe venni, hogy mindenképp arcra való terméket használjunk, hiszen így elkerülhetjük a pórusok eltömődését, illetve a Bondi Sands arcra való önbarnítói érzékeny bőrre is alkalmazhatóak.

 

 

"Hogyan készítsem elő a bőrömet az önbarnításra?"

 • Az ultraegyenletes, csíkmentes barnulás érdekében mindig ügyelj arra, hogy tiszta vászonnal dolgozz.
 • Távolítsd el a régi barnulás nyomait a Bondi Sands Kókusz & Tengeri Só Testradírral.
 • Önbarnítás előtt 24 órával radírozd le a bőrödet és távolíts el minden nem kívánt testszőrzetet, hogy a pórusok zárva legyenek.
 • Győződj meg róla, hogy közvetlen barnítás előtt a bőröd mindenféle hidratálótól, parfümtől, dezodortól és illóolajtól mentes.

 

"Hogyan alkalmazzam az önbarnító habokat?"

 • Vigyél fel egy kevés hidratáló krémet a könyöködre, kezedre, lábadra, térdedre és az esetleges további száraz területekre. (Ez biztosítja, hogy az adott száraz területek ne legyenek túl barnák.)
 • Az egyenletes, csíkmentes barnaság érdekében mindig használd az Önbarnító Applikátor Kesztyűt, mely bélelt és vízálló, így megakadályozza, hogy a tenyered elszíneződjön.
 • A választott terméket hosszú, felfelé irányuló, átfogó mozdulatokkal vidd fel.
 • Várj néhány percig, vagy amíg tapintásra nem lesz száraz mielőtt felöltöznél és hagyd, hogy kifejlődjön a barnaság a következő 4-8 vagy akár 1 órában, terméktől függően.
 • Amíg az önbarnító fejti ki hatását, addig bő, sötét ruházatot viselj, és ne érje víz a bőrödet, illetve kerüld a testmozgást.

 

"Hogy érhetek el makulátlan barnaságot a kéz- és lábfejemen?"

 • Barnítás előtt vigyél fel valamilyen hidratáló krémet a kezedre és a lábadra, ezzel megakadályozva a termék túlzott tapadását ezekhez az extra száraz területekhez.
 • Csak a kesztyűn maradt „felesleget” vidd fel ezekre a területekre.
 • A kezek barnításánál azt javasoljuk, formálj karomszerű alakot, így az ujjközöket is alaposan elérheted.

 

"Az önbarnító termékek védenek az UV sugárzástól vagy használjak mellette fényvédőt?"

A Bondi Sands termékek nem tartalmaznak SPF-et, ezért nagyon fontos, hogy mellette továbbra is használjunk fényvédőt egész évben!

 

"Hogyan barnítsam a hátamat?"

A Bondi Sands Önbarnító Applikátor hátra kifejezetten azért lett kifejlesztve, hogy még a legnehezebben elérhető testrészekre is könnyedén vihessük fel az önbarnítót. Ez a mosható és többször használatos applikátor minden önbarnító termék alkalmazására tökéletes.

 

 

"Befolyásolja a napozást, ha önbarnítót viselek?"

Nem. Az önbarnítók és a napozás más módon barnítja a bőrt, ezért nem befolyásolják egymást, tehát ugyan úgy letudsz barnulni a naptól is.

 

"Várandósság során lehet önbarnító termékeket használni?"

Bár az önbarnítók használatának nincsenek ismert veszélyei, néha allergiás reakciót válthatnak ki, különösen terhesség alatt, amikor a hormonszint magas és a bőr érzékenyebbé válik. Minden alkalmazás előtt javasoljuk, hogy legalább 24 órával az önbarnítás előtt végezzen mindenki folttesztet. Ez kiemelkedően fontos a várandós nők számára. Terhesség vagy fennálló egészségügyi probléma esetén javasoljuk, hogy önbarnítás előtt mindenki konzultáljon orvosával.

 

"Hogyan barnítsam hatékonyan az arcbőröm?"

 • Az önbarnító használata előtt alaposan radírozd le a bőrödet.
 • Vidd fel a választott arcra való önbarnító terméket, annak használati útmutatója alapján.
 • Ügyelj, hogy a haj vonala mentén is alaposan dolgozd el, illetve a fülek se maradjanak ki a hibátlan végeredmény érdekében.
 • A Bondi Sands mindhárom arcra való önbarnító termékének más és más az alkalmazási módja, de a végeredmény ugyan az: ragyogó, napcsókolta arcbőr.

 

"Arcra és testre más terméket kell használni?"

Igen, a Bondi Sands önabrnítók között találhatók kifejezetten arcra tervezett önbarnítók, melyek készítésénél a legfontosabb szempont a bőr érzékenysége és a pórusok el nem tömítése volt. Ezek a Pure család termékei, melyek mind vegán, dermatológiailag tesztelt, érzékeny bőrre is alkalmazható, illat-, festék- és szulfát-mentes önbarnítók.

 

 

"Milyen illatuk van a Bondi Sands önbarnító termékeknek?"

A termékek nagytöbbsége frissítő kókuszillattal rendelkezik, de például a Bondi Sands Gradual Fokozatos Önbarnító Tej kakaóillatú.

 

"Miért fontos, hogy az applikátor kesztyűvel vigyük fel az önbarnítókat?"

Ennek több oka is van. Első sorban a csíkmentes, makulátlan barnulás érdekében kell a kesztyűt használni, illetve egyszerűbbé is teszi a termék felvitelének folyamatát. Továbbá  a kezeket is megóvja az elszíneződéstől, így nem kell azon aggódnunk, hogy foltos lesz a kezünk.

 

Fedezd fel a Bondi Sands önbarnító termékeit és éld át Te is az igazi ausztrál életérzést!

 

 MEGNÉZEM!