Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Mire jó a hajgumi?

A válasz arra a kérdésre, hogy mire jó a hajgumi, látszólag egyszerű: arra, hogy felkössük a hajunkat. Vagy azért, hogy ne legyen vizes fürdéskor és úszáskor, vagy azért, hogy gyorsan copfot, kontyot csináljunk.

Ám a hajgumik ennél többet is tudhatnak: változatosabbnál változatosabb hétköznapi és alkalmi frizurákat varázsolhatunk magunknak a segítségükkel, ha a megfelelő minőségűt és az erre legalkalmasabbat választjuk.

Az sem mindegy, mivel kötjük fel a hajunkat

A hajgumikat sokan azért nem szeretik, mert – különösen az olcsóbb, szimpla befőttes gumik – húzzák a hajat. Egész napos viselet után érzékenyebbé teszik a fejbőrt, sőt, még fejfájást is okozhatnak. Tépik a hajszálakat, gyengítik a hajhagymákat.

Ráadásul a nem megfelelő minőségű hajgumik hamar tönkremennek, elpattannak. Van olyan, ami lazábbra engedve szinte semmit nem tart, szorosabbra tekerve pedig igénybe veszi és megtöri a hajat.

A textilekből készült vagy textíliákkal bevont hajgumikat pedig sokan azért nem szeretik, mert magukba szívják a nedvességet.

Ezekre a problémákra született 2013 körül az Invisibobble termékcsalád a rugóra, illetve régi, hagyományos telefon zsinórjára emlékeztető, spirálos, csavart hajgumikkal. Ezek a speciálisan kialakított és különleges anyagból készült hajrögzítő eszközök nem húzzák és nem tépik a hajunkat, nem erőltetik meg a hajhagymákat és nem törik meg a mindennapos használattal a hajszálainkat. Sportolás, futásközben is tartják a copfot vagy laza kontyot, és elég könnyen kihúzhatjuk a hajunkból. És ami még fontos: nem fog könnyen elpattanni, elszakadni.

Mire ügyeljünk a hajgumi használatakor?

Szépen kifésült, göndör haj esetében gubancoktól és csomóktól megszabadított fürtökből készítsük a frizurát.

A várt eredménytől függően és céljainknak megfelelően válasszuk meg a hajgumit. Szolid nappali megjelenéshez az Invisibobble ORIGINAL Crystal Clear javasolt, és ennél a típusnál a színekkel is játszhatunk, mert például a sötétbarna hajban szinte eltűnik az Invisibobble ORIGINAL Pretzel Brown, a finom, púderes árnyalatú vagy nude sminkhez és a világos hajhoz jól megy az Invisibobble ORIGINAL To Be or Nude to Be. Edzéshez, testmozgáshoz az Invisibobble POWER Crystal Clear lesz a megoldás, alkalmi frizurákhoz, például a divatos kontyokhoz pedig Invisibobble Nano hajgumikat szerezzünk be.

Fontos, hogy ne kössük fel a hajunkat túlságosan szorosan.

Így készítsünk különféle frizurákat!

Pofonegyszerű nappali kontyocskát csinálhatunk az Invisibobble NANO hajgumival félhosszú hajból is, ha elöl egy-egy vékony tincset kifésülve lógni hagyunk az arcunk mellett mindkét oldalon. A többi hajunkat pedig a tarkónkon gumival összefogjuk, majd egyszer visszahatjuk, és a gumival újra összefogjuk, de most a hajtöveket és a hajvégeket együtt.

Ha unjuk a szokványos copfokat, készítsünk színes Invisibobble spirállal féloldalasat.

Hosszú hajból a hagyományos lófarokhoz kicsit készítsük első a hajunkat, azzal, hogy három irányból (alulról, oldalról és felülről) is valamelyest megemeljük Ezt azzal is elérhetjük, hogy néhány tincset összefogunk alul, felül és bal, illetve jobb oldalon is feltűzünk. A feltűzött tincseket alulról kezdve szétbontjuk, kissé tupírozzuk erre szolgáló tupírfésűvel, ezután egyszer átfésüljük és Invisibobble ORIGINAL Crystal Clear hajgumival a tarkó fölött copfot készítünk. Amikor ezzel megvagyunk, a tincseket (hajvégeket) lazán, finoman szétrázzuk, hogy még dúsabbnak hasson a haj.

Ennek alkalmi változata, ha a tincseket nem csak tupírozzuk, hanem a fejünk tetején, két oldalon, és alul is egy-egy copfot készítünk Invisibobble NANO hajgumi segítségével, és az össze kisebb copfot egy copffá fogjuk össze ugyancsak egy Invisibobble NANO gumival.

Az esti alkalmi kontyokhoz, ha fekete ruhát viselünk, díszítésképp a bársonyos Invisibobble SPRUNCHIE True Black hajgumit használhatjuk. Rózsaszín, pink öltözékhez választhatunk ugyancsak bársonyos hatást keltő SPRUNCHIE lehet jó választás, Prima Ballerina árnyalatban.

Tartalomhoz tartozó címkék: haj